Wednesday, May 25, 2011

perempuan macam tu bersebab la,,,

Posted by ct aini at 8:06 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
namun 
Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

 hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup 
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong 
dan membuatkan hidup lebih sempurna

Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 

~gambar pertama~

Monday, May 23, 2011

saya nak kurus la!!!

Posted by ct aini at 9:11 PM
Reactions: 
2 comments Links to this post
kenapa en3 ni yang kuar..
sebabnye aku tengah makan dengan lahap kat bilik _ _ _....
bohsan duk sorg so makan je la kejenya
ak teringat nak kurus..ha,,wujudla en3 ni

~~perbezaan~~

nak tnya dulu???sape kurus???
hanya yang gemok je baca (demand)
tiap2 hari pk pasal berat badan..of kos la kan..
kalo makin menurun takpe jgk ni makin menaik je..OMG
memang xsedar diri la...camon la..KURUS,,KURUS
going back to normal u la doraemon,,najla kata~

, sampai bila nak macam ni ... wahhhhhaaa~~
tengok perut , makin hari makin jdi spare tayer dah... 
Kang bila orang tanya "pregnant" ke , marah pulak kang...cop..saya xmengandung ok!!
tengok sume orang sebenarnya sama..lahir kecik jgk 
tapi bila besaq..aigoo~~besaq jgk la
kalo dulu baju saiz M skarang dah masuk ke L...salah sape???

xnak jadi macam ni:(

ayat normal kalo org kata gemok
" tak apa la aku gemuk , yang penting sihat" . 
Aku salah seorang jgk la...dalam hati..ko diam..hahaha
bila aku dah meningkat dewasa dan makin comel ni rasa cam nak jadik cam dulu
mane x nye dulu berat 44 maintain sokmo...skarang dah asik 60++++ lagi
mau xberat...sape nak angkat...:(

cik abg saya selalu buat ayat ngek die la...
xpe gemok ke x tetap sayang
konfius ,,LELAKI kan
bila cinta bagai nak rak kata,,klo nanti pe agaknye die kata?????
macam2 dah dengar pasal lelaki yang ada gf gemok~~
tp saya dengan yakin cik abg saya ok kot,,sebab die tecik je

~~matlamat baru..lagi 3 bulan cuti kurus dalam 10 kilo..wahaa~~
impian besar bagai

ini macam hari terakhir saya:(

Posted by ct aini at 5:45 AM
Reactions: 
3 comments Links to this post
korang pernah kemalangan x???????
dah 2 minggu pendam,,sumpah nak lupa sume tuh
mungkin Allah bagi masa untuk perbetul semua kesalahan
semua family ak xtawu ni..hope2 klo bca pon xmarah la:)
sebab aku takut nak bgitahu
aku akan ingat hari ini 11 May 2011
waktu kejadian tu kul 9.50 malam camtu la jgk...
kat kawasan kota malim prima,,kat tg malim la yang pastinya...
org tanjung malim konfirm tawu
selamatla dah malam tpi selalunya ada lori besar2 lalu...
klo la ada lori besar follow~~OMG

konon ni la macam keadaan die..tp ubah keadaan jadi malam..
sebab ak terlampau gabra telefon xtaw katne.,nak tgkap gmbo pon xingt da

pernah rasa tak ini hari terakhir korang??
aku pernah
sebabnya kemalangan tuh sememangnya akan meragut nyawa orang
kalo tengok kondisi kereta memang xnampak macam kenderaan dah
memang aku bersyukur sangat dapat tengok dunia ni...
and the person yang ak gtawu just abg saya..
trus dari mukah die call even aku pon tawu line xbrapa jelas kan...
10 minit baru dengar sore,,,saya rindu suara tuh...huhu
lepas die dah bebel segala...apa bleh wat dah jadik pon

syikin..sowi sgat
sorry,,sorry,,,
tu je dapat cakap kat syikin
aini xsengaja,,kalo tawu nak jadi camtu aini xbawak syikin,,aini g sorg pon xpe,,


tgok la kecederaan die
serius...huhu


perasaan..
hanya Allah yang tawu,,
ya ALLAH kalo ini hari terakhir aku tolong bagi aku mintak maaf ngan mak abah aku
ya ALLAH selamatkan la syikin tp ak terima
ya ALLAH aku belum cukup bekalan nak jumpa Kau 
ya ALLAH jaga keluarga aku
ya Allah bagi lah program aku berjalan
( mungkin ada kata aku gila pk program tp ni aku yang nak buat)

aku xsempat jumpa abang2 yang tolong aku tu sebab terlalu gabra 
tq tuk abg-abg proton yang tolong
tq abag baju putih yang tolong tuh,,tenangkan sya time tuh...waha
tq tuk tow trak yang sampai dalam masa 1 minit
tq tuk en anuar (pengetua kolej za'ba)
en wan (felo blok E)
JMK2 kolej zaba (ni salah saya bukan k.blok saya atau sesiapa)
kawan-kawan yang pelok2 saya
budak2 program baktisiswa
kawan yang sangt  rapat dan saya sayang 'awak la'





Tuesday, May 17, 2011

sekolah-sekolah yang pernah aku jejak

Posted by ct aini at 7:03 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

SELAMAT HARI GURU
lambat x???memang motipnye nak wish lambat2..

kepada cikgu2 tadika islam tanjong piandang

cikgu2 sekolah kebangsaan tanjong piandang

ustaz dan ustazah Sekolah agama samsul maarif
cikgu2 sekolah menengah kebangsaan raja perempuan ipoh

bwah ni jumpa lagu sekolah dulu...tp plus lagu negaraku~~




cikgu2 form six kat sek men raja lope nor rashid



and the latest adalah 
lecture2 kat UPSI 




most of student adalah bakal guru 
so kire sekali la tu...


SELAMAT HARI GURU
~saya sayang sume cikgu saya walupun ada yang garang~

Sunday, May 15, 2011

Kami prihatin masayarakat penyayang

Posted by ct aini at 7:23 PM
Reactions: 
2 comments Links to this post
dah mula merindui blogging
dah beberapa x typing kat cni~
sebabnya adalah baktissiswa
sumenya adalah anjuran blok C Kolej Za'ba
which blok C????
located at Proton city,Universiti Pendidikan Sultan Idris

tempat baktisiswa : Batu Kurau,Perak
melibatkan 4 kampung =Kampung Perak,Bukt Bertam,.Anak Kurau dan Sempeneh
Tarikh : 12 sampai 15
perasmi : Dato Kapten (B) Najmudin Bin Elias
Yang Berhormat Mulia Dato Seri Raja Nordin Raja Omar

merindui semua yang terlibat
mungkin ini antara proram penutup sem yang bawa banyak makna
kerana Allah masih sayangkan kami maka kami disini

Terima Kasih untuk semua yang terlibat

Ahli Jawatankuasa Blok C
Jawatan Kuasa Kolej Za'ba
Warga Hadirin Blok C
Warga Hadirat Blok E
Rakan2 peserta yang lain
Sensei @ cik Norazlina (Felo Blok D)
En Fairuz dan keluarga (Felo Blok C)
Semua keluarga Angkat
Ahli Komuniti Bestari
Sukarelawan Pejabat ADUN BAU KURAU
Ahli jawatankuasa pejabat penghulu
warga kampung2 terlibat
pasukan senamrobik KSK
Sekolah kebangsaan Kampong Perak
Sekolah kebangsaan Sri Kurau
Pekerja Kantin (mak kiah n geng)
Abah Ramli ketua kenduri (ayah ct)
Cikgu Mat Noor dan Cikgu Manan (sgt berkaliber)
~kalo ada yang xtersebut maaf la~


**gambar bakal menyusul kemudian

Monday, May 9, 2011

Hantaran adalah DSLR

Posted by ct aini at 9:20 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

 cari brang tersembunyi

idea ini muncul sebab teringat die dan tgk gubahan ini ++bkan yg atas ni
logik atau tidak???
Nak DSLR plak tuh..dah la skali ngn lens segala bagai beriban2
ok..xpe cop duit kat umah kot:)
start ada duit sehari seposen simpan...InsyaAllah x smpat jggut ckup

saya baru kenal DSLR
mana tidaknya "kengkawan canggih" bwak sket punye gedabak 
ke hulu ke hilir
pe kebendenye menatang tuh???

cun sgt gmbo 
start pgang best siot..
mau curi je sesapa ada DSLR,,nak snap2 pictre gak
siot teruja tgk hasil2nye..sehingga menyebabkan saya selalu stalker blog2 yg ada dslr n model dorg yg cun,,,(model xpntg*)scenery yg cntik
skill photografer yg gila mantap..teruja2...saya juga nak kemahiran itu
duit turunlah dari lngit bgi saya 1 : (jwpn dibwah)


pesanan: hanya nak nikon kata die:)
tp saya dah lupe pe ke modelnye..pe lgi ntah~~sya mmg pelupa
saya nak tggu die blik sbb nak pgi jejalan tgk gmbo2 n snap 2gether2...
simpan duit nak wat camera ini jadi hantaran...
impian ini pasti!!!



*penting jgk..klo xde xcntik,,tp hri ni pokus kt DSLR:)

Sunday, May 8, 2011

Hari ni Hari Ibu

Posted by ct aini at 9:20 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

saya juga nak ucap selamat hari ibu
kepada
"Masniah bt Husin"




Saturday, May 7, 2011

demam rindu

Posted by ct aini at 3:03 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya kena serang...
bukan komunis,penjajah,perogol,pencuri tp......
demam


Starting dari blik umah terus sakit bangat2
sebab kena hujan,bnyak keje,fobia blik umah or rindu awak
sume skali tersenarai...sbb sume adalah tepat..
melampau tol,,time bnyak keje la sume datang:(
saya ada keje sila pergi dulu nnt dtng la blik

blik UPSI suda dgn demam yg melampau ini
tgk ni..ubat2



*ni bkan ubat2 saya

ni ksah lain
hanya dapat msg shari 2 or 3 kali...
ok saya bersyukur dari xmesej an
bila rasa rindu,saya pejam mata ingtkan awak
sweet x???
huhu..ok saya sedih la
sebelum start teriak....stop

Tuesday, May 3, 2011

terbang suda

Posted by ct aini at 2:17 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post



Die dah fly
for the 5th time anta die g aiport nak blik sibu ( umah die kan )
and for the 5th time jgk la lcct banjir
xbleh blah la
jiwa xtntu harah..blik je kot smpai camtu aini...
worst thing about him adalah
"SAYA XDAPAT JUMPA DIE 4 BULAN"
starting from today 7am..(flight die kul 7)
tp kul  6 dah msuk..tp flight delay setengah jam
hhahahah~

dah pandai ketawa sebab dapt mesej die kata dah sampai sibu la sayang:)
then dah otw blik mukah ni..take care ok b:>
and me do know when nak ronggeng2 lagi
sebelum tu dh g pusing masjid jamek
tujuan: shopping tuk mak die
mau berdozen2 punye tempahan,,sket g jadik mat bangla jual kain..(bukan menghina:))
pastu saya tengaok cte " SERU"
takut tp xde feel sebab kengkan die nak blik within 12 hours and saya pening
silalah percaya pening saya bukan memain...
saya betol2 pening sampai mcm nak pengsan kot
semua sebab PANAS+AIR HUJAN+PENAT
~sume dah jalan~

starting today nak countdown for the day die nak blik cni...


~miss u damn~

 

chekgu wannabe Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea