Sunday, October 30, 2011

diam,,,,mungkin lebih baik

Posted by ct aini at 9:29 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post






NOTHING,,,xde idea..oh my..
 try diam tp bnyk mende lain plak buat
why diam/????
topik xde,penat,rehat kejap,mungkin ada xske kta bercakap.
that's it..simple
penah xpkir bila kta cakap aje than kte diam
~sgt pelik hidup ini ya~
i can't do it

than jmpa ni...diam pon ada hikmahnye:)
 

1.Sebagai ibadah tanpa bersusah payah

2. perhiasana tanpa berhias

3.Kehebatan tanpa kerajaan

4. Benteng tanpa pagar

5. Kekaayaan tanpa meminta maaf kepada orang

6.Isterahat bagi kedua malaikat pencatat amal

7. Menutupi aib


(*.*)

which side of me will be silent??

Saturday, October 29, 2011

make it together forever :)

Posted by ct aini at 9:27 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

terpikirkan ini




..saya mahu ini dengan anda..
i pray for this


(^,^)

Tuesday, October 18, 2011

cacar vs campak?????

Posted by ct aini at 6:47 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

cacar air
which part??how big?many of them??
gila serius???

tu dia..banyak kan org akan tnya

sape penah kena chicken pox mesti tawu camna rasanya
kalo nak ckap gini,,,saya penah kena cam ???
ok penjelasannya..mungkin kena sekali lagi:
and maybe lebih worst..titik.

simptom2nya

badan merah-merah.mula2 kat balakang,kat tangan,kaki,,,,hehe:)
macam kena gigit semut or serangga lain ...atau macam korang ni ada alergic gitu


ada sesetangah tuh akan demam,sakit tekak,rasa sengal2...nampak x??
mula2 dah bagi petanda yang buruk..org tuh cam xsemangat je sebab ada sangkut paut
ngan joints die,,and xlupa jgk kulit2 die yang makin xsantek
penyebab die malu:(

macam mana nak treat orang-orang yang kena pox2 ni
bnyak cara ..moden ada x moden pon ada


pertama


pegi jumpa dokto...
motf mintak mc la..boleh dapat smpai 3 minggu kot...
so bleh skip sekolah,kelas dan sama waktu dengannya


kedua
korang kena mandi!!!jgan xmandi..
mandi la dengan air panas plus dettol...
nak buang kuman2 yang ada dalam badan
pas mandi tu sapu2 la sket losyen sambil baca-baca jampi sembuh


ketiga
dapt je 1 butir chicken korang g kedai ubat cina sensei2 tuh,,,twu ke???
mintak air tanduk kambing gurun...
scary je kan,,,tp bak kata owner die
kalo lu datang mula2 ala bintik2 musti lu sula sembuh
hehehe:)


keempat
makan tu pantang la sket
ni tak semua nak hadap,,
ayam,seefood or berunsur dengannya xbleh makan!!!
gatal nanti pastu lambat plak sembuh



kelima

tawu daun semambu??
ni petua orang2 tua macam mak n abah saya

masukkkan daun dalam air dan ramas-ramas pastu mandi
dapat kurang panas badan + hilang parut nanti..


keenam
tawu pokok kelapa??or pokok nyok??
xsuh korang mandi la tp suruh korang panjat

than amik buah die pastu minum air die
function dia sama je,,,buang bisa2 dalam badan.


(^.^)
tu je,,



(*.*)
 

chekgu wannabe Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea