gambar ending letak dulu,,da ready nak agihkan
ermm...Terliur tak?teringin plak nk story entry pasal makan pulak..
Kebetulan musim bubur asyura berlalu ari ni nak tunjuk bubur asyura
yang bestnye sebab yang berbagai versi dan rasanya..
AJK blok B ngan C buat gotong royong masak
than keluar segala formula,,tiap2 negeri lain la~tapi kita 1 malaysia
than keluar segala formula,,tiap2 negeri lain la~tapi kita 1 malaysia
ni yang belah utagha
paggil buboq asyugha
guna tepung beras+ ingredient berlambak2
paling selalu la ,,,belah utara ni maneh la
paggil buboq asyugha
guna tepung beras+ ingredient berlambak2
paling selalu la ,,,belah utara ni maneh la
yang ni versi pantai timur
dorg paggil sugho(slang tnya kelantanian)
dorg paggil sugho
tapi buat pakai beras+rempah ratus banyak2
rasanya manis campur pedas ala-ala makjun gitu sebab rempah ratus tuh kot
serius kalo rasa konferm .....
serius kalo rasa konferm .....
bagi ak xmasuk tekak but housemate ak kata sedap
endingnya bubur tu ala-ala hitam
tapi ada yang kata hitam bukan sebab ramuan tapi sebab kawahnye,,
xpe..don't judge a book by it's cover
ce tgk "kami" masak bubur sugho versi kelantan
ce tgk "kami" masak bubur sugho versi kelantan
putih
vs
hitam
of nak sebuk even xbanyak bantu:)
brought to you
our chef of the day
our chef of the day
ok...masakan anda pas nak kawen:)
that's it ♥
p/s :gambar dicuri dari zyla ali Hussin (tekan bawah)
0 comments:
Post a Comment