Sunday, December 5, 2010

Posted by ct aini at 3:37 AM
Reactions: 
1 comments Links to this post

this is the en3 4 the week...
sebabnye 
just 3 minggu but sure ada yg fun jgk..
bleh dah start nk plan g memana tp tgk2 la budjet gak kan
klo ase cam ciput tuh bleh gak g cari kerja ke
idea jana wang~~ngee

dan akhirnya jgk..
BEBAS!!


gonna meet all of my friend after disember..waitim 
ok la kan..pas blik story2 ar holiday..
so better korg wat satu dairi holiday ni..hahaha,motip??
not to much nak tlis t asenya la...
so the last pictre ni macam descriptionnya..


cop pesanan
kim slam kat family
have nice trip
enjoy ur meaningfull holiday
~~

/(,")♥(".)\
./♥\../█\ ♥
_||_♥_||_



tIMe tO go

Posted by ct aini at 1:38 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post


en3 feel sket
sadis kot..alone n feel lonely..
time tulis en3 ni skali g berada di tg malim
part mana dalam malaysia -ada org kata tgh2 malaysia-
xtertahan air mata sampai tumpah..
sape kata klo ganas xde air mata
bak kata adnan sempit "dalam ati ada taman"
plus aku ni ada cam zodiak unsur air..of coz sensitip..
and the part yg sensitip bila tgk "he going away"
mmg xlama pon 3 minggu an..but gonna mish u :)






051210~ke airport...katne??of koz malaysia..
LCCT..bukan aku yng fly but dier yang fly
for about 9 hours duk sana b4 tggu ur flight..
stright from tg malim to pasar seni-kl centrl-LCCT
ok which country dier nk pegi..actualy xjauh.
Orang mukah yang nek g bintulu
for his first trial going to bintulu..tu ar b4 ni g cbu..

ni kot flight awk naik..hehe

~ada gambo tapi dlm phone~
it's ok..finish it..u pon dah sampai cbu kan
enjoy ur holiday ek..n the most 31 DISEMBER gonna see u then...


Tuesday, November 30, 2010

♥ eNdIng AsMara ♥

Posted by ct aini at 9:22 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Asmara vs Aini
/(,")♥(".)\
  ./♥\../█\ ♥
_||_♥_||_


entry malam ni sebab aku tgk ending cite asmara malam ni
 Tak expect langsung drama Asmara final episode malam ni. Paling emosi aku malam ni lagi-lagi part Zalia mati. Sikit nak menyumpah je tadi smpai tawu idup balik die.ada ke patut ending dia camtu je..xbek la tpu asmara (masih emo) heheehe..ok..trima la jgk amanah terakhhir die yang suh melati jaga tuh...sweet sgt..
t aku plak wat amanh gitu..ayah dia pon satu hal..haish...geram2.
ari ni plak blik tv pon penuh mgkin menanti epsod last ni but hampa..kan??kan??
 kali ni aku aku emo pasal ending tergantung and of koz bagi siapa penonton setia tv3 mesti tahu asal ending drama dia je gantung. Kan? kan? okay maybe ada season 2 plak pasni kot,,ada aura dah ni

which one ending part 2 nnt??



plis la suka ending die yang ak ase2 mungkin la jgk..
ok ni prediction sendiri dalam cerita Asmara 2 tu nanti.
1.
mgkin t zalia tu idup blik cam dulu..cun=cantik meletop (tua sket)
asmara pon dah bahagia ngn melati tuh..so zahlia ni cam merana ar gak..
asmara yang still ensem tuh nak kena pilih la plak 2 2 dia cinta..2 2 cantik...ha..suspen an..??

2.
time nak kawen t zahlia tuh sht la..nak jmpa sgt si asmara n 
jeng,.jeng tgh kawen kot..majlis tu berantakan la ..penuh drama an..ske2..
mgkin bnyak yang terkjut sakan..

3.
btw aku dah lupa kewujudan adam dari mula2 entry ni...
ok...mugkin t zahlia tetibe datang nak anak die sebab time tuh asmara ngn melati dah hepy together kot..
pe yg suprise???kewujudan n cara zahlia dtg dlam hdup dorg???boleh x?

**ni sume adalah cerita rekaan semata-mata dan tiada kena mengena dengan mana-mana pihak tpi mungkin ada sangkut paut dengan heykal hanafiah ..kenal ke??sutradara cte tu la.n si sharifah abu salem tuh..idea ni..penting tuk die baca,,gpon karya die mmg dah gempak dan dramatik..apply la kat cte ni:)
semakin konflik lagi best but plis no more drama lanjut cam cte indon tu ek..xde peminat!! 
over kot aku tuk entry ni..fine..stop dah


p/s::tggu la ASMARA 2

Monday, November 29, 2010

UntUk yANg bujAng

Posted by ct aini at 10:04 AM
Reactions: 
3 comments Links to this post
amaran::
sumenya adalah mengenai nasi goreng segera

sebab lapo sesangat bersama 2 chef handalan
ni nak cte barang-barang wajib bila masak nasi goreng.. 
tapi yang perlu sume tawu ianya adalah versi BUJANG..

mula2 sekali apa yang kena ada dalam rumah
ni perencah namanya..(cam hanya aku yang tawu)
xkisah la jenama apa pon,,jnji rempah

minyak masak
mcam yang tertera BAGUS!!


GARAM
ni yang xde kat umahku...haha
tp umah jiran,,means ktorg mntak je kat umah dpan,,tq jiran

tu je yg penting..peralatan masak of coz la kena kan..

pasni nak cara2 masak NASI GORENG BUJANG

1:: mula2 msukkan minyak

ase2 mcm dah panas minyak pe lagi masuk nasi.
.ikut bnyak mne nak mkn la..xde sukatan..hihi


ala2 gaul la jap kan nasi ngn minyak2 tu
pastu masukkan je perencah::
sebab ktrng msk bnyk chef kata msukkan 2 bungkus



okeh,,pastu gaul tanpa henti smpai sebati la kan.
taarrraa...ciap..senang je:)
okay,sebab dah nama pon bujang so xde la ramuan lain selain nasi n perencah



picture comei sket xde,,sbb xsmpt tgkap dah termakan
cuma byangkan je la ini hasilnya even xpon
confirm terliur dah kan..cuba try...dapat x mcm kat atas ni...
tq to chef ti ngn jay...
sebab dorg ari ni bersantai dengan nasi goreng bujang

p/s::boleh jgk kalo nak wat camni,,jimat masa n duit..hahaha
     kalo rajin tmbh la apa2 lagi bagi cun sket nasi tuh..piss:)
     lokasi makan::bilik tv blok c smbl tgk cte putera katak ..







Sunday, November 21, 2010

ExAm feVeR

Posted by ct aini at 9:55 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

ok,,esok sudah start exam. ohh, rase sangat debor. actually,tataw la nape. mgkin sbb ak tawu pe la soklan tuh nak kuar..tapi debar tuh xsgt cam last sem,,cop ek bukan la nak kate aku ni hebat sangat. tp rase takot kurang je la. maybe sebab gap antara one paper n another banyak sket dari dolu2..sehinggakan ak rasa bole bersuka ria die antara gap ituww. muahahahaha.ok xde argh..ske ria la t menngih kot.. btw jgn ingt ak xstudy aku study hard taw. xda la hard sangat sampai xtido kan. tido aku nyenyak daripada biasa biasa, :P

so, ada la sket nak gtaw ,,special wish untuk korang korang yang akan menduduki exam xkire la da start ke belom hokayyy. sempena bulan exam ni,gud luck kay..thlat's it ...xlama pon kan..just 2 week n then blah la sem ni..t n3 plak tggu..


just nak remind my self

 ‎23/11- Pembentukan & Pembinaan Negara Bangsa

26/11- Masyarakat Malaysia 

29/11 teori pengajian malaysia 


4/12- 3P & Wacana Akademik Bahasa Melayu


5 je kan...ada g 3 but xde exam..so bleh la berserah..xkre A atau x...huhuhu
dah la cryy mark sket...xpe la kan...dah jodoh ak ngn semua markah2 tuh..thank god dapat gak sket dari xde..hope la xam ni xde la aku gabra sgt n xleh jawab kan..dan important ak dapat jawab soklan tuh mcm mna yg lect tu nak.wish me luck guys,,


Tuesday, November 9, 2010

lagu AwaK

Posted by ct aini at 7:44 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

OH JUWITA!!
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini
Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu
Chorus


Akulah lelaki yang bisa mencintamu

Hingga nanti aku akan mati

Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini




Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti

Tak pernah engkau mencuba untuk fahami

Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini


Tak akan ada lagi

Lelaki yang bisa

Mencintamu seperti ku
SINCERE:NUBHAN        

Sgt suke lagu ini sejak semalam..
awk..tq
i ske dgr sore u la with this song..
awk la lelaki itu kan..:)

  /(,")♥(".)\
 ./♥\../█\ 
   _||_♥_||_ 
 awk n saya


Awak

Posted by ct aini at 1:12 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
A day with him
and saya amat hepy la awk
081011 
mula2 nak tunjuk dulu map kitrng jejalan..

awk::saya dah terer kan bab map ni..piss
xsesat dah pasni

ni la jlnnye..stating dri pasar seni ktorg jejalan..tus g mkan dulu
                                                           
  awk lapa an..saya pon
                                                              
i nak Mc D u nak KFC
                                                     
  tapi tq gak awk ikut saya...yeaahhh

Menu : bubur mcd,ayam goreng,fries ngn coke..awk coke beso taw::




ok perut knyang so terus ke g cari pe yg awk nak..
~tudung~
kat jalan masjid india je kan..

  

yup ni la tempatnya..
dah habis borong kan..
tq to akak kedai berkenaan...
bnyak sgt murahnya..


oke bila dia dah siap cari apa yang nak di cari
so kami pon g 1 tempat ni tuh habiskan masa b4 blik tg malim balik


that's the place..
ok round2 ngn awk n ciap dah sehari with u 
then g kat tempat tggu bas..(perlu ke cte)
1 cte ringkas::ktorng beli tket 2 kali,,1 sks-kl,,1 g tm-kl...
(xperlu cte knapa..haha)
..end..


p/s:: ktorg heppy:)



Saturday, November 6, 2010

Posted by ct aini at 10:30 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

coming back..UPSI
upsi lagi tuk mggu ni
don't know why i'm return back
banyak reasonnya
actually yang benarnya
add kursus..(sepatutnya)
the most important nak jmpa awk : )
mis u lah,,ade ke ptut cti lama2.hahaha
supposely la kan msti wjib jmpa..
sory i blik for week (kna la jmpa family gak an)

seriusly,,tataw nak watpe ni..
tulis kat cni pon no point kan
just put in here,,release all my boring..huhu

peace:)




Monday, October 25, 2010

~KeMbAli~

Posted by ct aini at 7:13 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post


sangat lama xtulis..
agak bizi ngan hal duniawi..eceh..
ada ar gak terlibat tuk pesta konvokesyen upsi
n mcm yg ak mntak sponsor

sbab mntak sponsor adalh seperti berikut:
a) nak tawu camne nak mntak sponsor
b) tuk trip nnti (sya tetap nk pergi)
c) nak nama penaja yg ada kualiti
d) experience kena reject..hhaaha

keje hari-hari duk la menatap tepon tuh
tkan no,dgr sore operator,,dgr lagu operator
then xangkat,,klo xpon esok telefon lain..
oh ingat saya xde keje lain selain tepon anda!!(bengang jgk)
sekretariat lain xmula keje kitorang la pling awal advance
but yg besh sbb time hari sebenar kami xde keje..hahah
besh jgk sebab saya dapat dating sahaja..kan awk::

p/s::pasni klo nak join mntak la sponsor..ssh bnyk senang pon bnyak


Thursday, September 23, 2010

Posted by ct aini at 10:44 AM
Reactions: 
4 comments Links to this post

sorry the word i can say,,,busy and not have time for u,it's  my fault 
again sorry awak:(i'm not good for you but i'll try to be the best i can
hopefully i will realise it not for this time but for my whole life 
believe in me...no matter busy i am u are the one i think
no matter u far from me i still think of u..and still u
i know sorry is simple words but it's the words from bottom of my heart
seriously..SORRY

Saturday, September 18, 2010

*kami dan bowling*

Posted by ct aini at 11:16 PM
Reactions: 
2 comments Links to this post

KAMI

 

three of us who's gonna be winner???

lupa nak knlkan..
kiri: the only adik fidus (die pnya idea gedik men bowling time raya)
tgah::the only kkk along (cari bola yg pling berat konon)
kanan::si gemok nak men bowling

ni sume angkara adik org yg nak sgt men bowling
so dia kna ar men peranan g pow big bos
we'all pengikut setia je
asal dapt men lgipon bdak ni manja lebih cnfirm bleh
mcm yg dijangka
BIG BOS taja
sape????????


..my lovely mama..
tp mak org xmen ar..tgk anak2 je

last skali yg menang of coz la owner rancngn bowling ni..
yg penting along still cari bola yg sesuwai smpai akhir 2 game tuh :)
bila la nak jmpa
org len dah menang la along..hahahaha

ps/kalo nak pow BIG BOSS suh bdak kicik pow


kita~~

Posted by ct aini at 9:42 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.





26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


p/s::ni cut n paste org punya..org ske baca...

 

chekgu wannabe Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea