Monday, November 29, 2010

UntUk yANg bujAng

Posted by ct aini at 10:04 AM
Reactions: 
amaran::
sumenya adalah mengenai nasi goreng segera

sebab lapo sesangat bersama 2 chef handalan
ni nak cte barang-barang wajib bila masak nasi goreng.. 
tapi yang perlu sume tawu ianya adalah versi BUJANG..

mula2 sekali apa yang kena ada dalam rumah
ni perencah namanya..(cam hanya aku yang tawu)
xkisah la jenama apa pon,,jnji rempah

minyak masak
mcam yang tertera BAGUS!!


GARAM
ni yang xde kat umahku...haha
tp umah jiran,,means ktorg mntak je kat umah dpan,,tq jiran

tu je yg penting..peralatan masak of coz la kena kan..

pasni nak cara2 masak NASI GORENG BUJANG

1:: mula2 msukkan minyak

ase2 mcm dah panas minyak pe lagi masuk nasi.
.ikut bnyak mne nak mkn la..xde sukatan..hihi


ala2 gaul la jap kan nasi ngn minyak2 tu
pastu masukkan je perencah::
sebab ktrng msk bnyk chef kata msukkan 2 bungkus



okeh,,pastu gaul tanpa henti smpai sebati la kan.
taarrraa...ciap..senang je:)
okay,sebab dah nama pon bujang so xde la ramuan lain selain nasi n perencah



picture comei sket xde,,sbb xsmpt tgkap dah termakan
cuma byangkan je la ini hasilnya even xpon
confirm terliur dah kan..cuba try...dapat x mcm kat atas ni...
tq to chef ti ngn jay...
sebab dorg ari ni bersantai dengan nasi goreng bujang

p/s::boleh jgk kalo nak wat camni,,jimat masa n duit..hahaha
     kalo rajin tmbh la apa2 lagi bagi cun sket nasi tuh..piss:)
     lokasi makan::bilik tv blok c smbl tgk cte putera katak ..







3 comments:

nadhirah said...

hahaha....
nyummy2....
pndai ang bwat yer...
hsilnya bleh tahan...

dyLa aDiLa said...

mmg sedap wee..
ak smpai termimpi2 nasi goreng ni
haahahaa~~

ct aini said...

ct::mesti dah tu ..
tukang masak hotel tolong maskkan

dyla::besh kan tmbh2 tgk time tgk putera katak

Post a Comment

 

chekgu wannabe Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea