Sunday, January 15, 2012

microteaching

Posted by ct aini at 12:29 AM
Reactions: 
cuti just sebulan...bukan lama sgat and banyak sangat la keje yang dah dibagi expecially my lovely encik SAMRI SAINUDDIN..kena buat microteaching kat sekolah..apa itu makroteaching???apa kena ada???apa kena prepare???

woooowww~
it's gonna be tuff la..
okah..1st sebab ni cam kira nak jadi cikgu la..2nd ni la 1st time nak ke sekolah balik...
nampak??ni cam kira banyak advantage n disadvantage..hey ..saya pelajar Encik SAMRI SAINUDDIN la...confirm la boleh..


apa itu microteaching
micro teaching adalah satu proses pembelajaran dan pengajaran..sesi microteaching ni macam permulaan sebelum belajar..lebih baik dibuat dengan cara video tape so senang nak kaji kelemahan dan kelebihan individu bila tengok tape tuh.microteaching ni bagus sebab na bagi keyakinan and pendedahan baik sepaya xla gementar depan student,,,nampak bagus kan pada bakal guru like me..:) the chekgu wannabe..

camna nak buat microteaching??
kena cari dulu student yang snggup nak terima korang jadi cikgu and dorg as "barang" eksperimen..then kena siapkan plak semua yang ada dalam pembelajaran contohnya cam ABM (lide show,,kertas mahjung,kertas soalan,carta dll)..siapkan diri ngan gaya cam chekgu wannabe:)
then..you ready to go..

korang kena bagi orang lain tengok sebab ni la cara terbaik nak tengok kesalahan kite:)
p/s::jangan nak ss bagi komen sendiri because maybe akan berat sebelah okeh..

0 comments:

Post a Comment

 

chekgu wannabe Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea